Volg ons

Veiligheid & Duurzaamheid

Bij Schmits hechten we veel waarde aan de wereld om ons heen. We erkennen het belang van een duurzame wereld en de eventuele impact op het milieu, en we willen een zo veilig mogelijke werkomgeving voor onze medewerkers.

Alles wat we doen, doen we met oog voor de wereld om ons heen. Onze R&D- en laboratoriummedewerkers werken dagelijks aan het (door)ontwikkelen van nieuwe én reeds bestaande producten om een optimale prestatie op ecologisch en milieuvriendelijk niveau te bereiken.

Omdat we willen bijdragen aan een duurzame toekomst, hebben we ons verbonden aan het Responsible Care programma, zodat er constant gestreefd wordt naar het verbeteren van de prestaties op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieuzorg en communicatie.

In de afgelopen decennia hebben we onszelf uitgedaagd om zoveel mogelijk milieuvriendelijke oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden. Daarom zijn al onze producten op waterbasis, en daarnaast vrij van bromen en antimonen. Al onze producten voldoen aan de wettelijke verplichtingen volgens de REACH registratie.

SCHMITS CHEMICAL SOLUTIONS

Een van onze belangrijkste kernwaarden is kwaliteit. Als basis hiervoor zijn we ISO 9001 én ISO 14001 gecertificeerd en beschikken we over een eigen kwaliteitslaboratorium, waar iedere geproduceerde batch uitvoerig wordt gecontroleerd op kwaliteit. Om veilige werkomstandigheden voor zowel werknemers als klanten te garanderen, worden altijd de meest recente veiligheidsinformatiebladen verstrekt. Verder worden alle grondstoffen en eindproducten opgeslagen in gespecialiseerde compartimenten, volgens de toepasselijke wet- en regelgeving en ingedeeld in gevarenklasse. Ons magazijn is uitgerust met een geavanceerde technologie voor het opslaan van alle chemicaliën / grondstoffen met een geldige houdbaarheid, vervaldatum, juiste etikettering en waarschuwingssymbolen.

Certified for quality,
safety and sustainability.